Een vraag over een product of service?

Neem direct contact op

Algemeen

Vraag en Antwoord over Betaling

Nadat uw bestelling is geplaatst heeft u 30 dagen om uw betaling te voldoen. Ook heeft u de optie om in termijnen te betalen, het voorstel wordt bij het afrekenen zichtbaar.

U kunt kiezen voor betaling in 3 termijnen. Het voordeel hiervan is dat u geen BKR registrering krijgt. Daarnaast is er de optie om gespreid te betalen. U heeft hier de keuze in verschillende looptijden.

Achteraf betalen is enkel mogelijk bij bestellingen via de webshop.

In onze fysieke winkel kunt u zowel contant als met pin betalen. Voor uw gemak bieden wij in onze webshop twee verschillende betaalopties aan. U kunt ervoor kiezen om achteraf te betalen en in termijnen nadat u uw bestelling heeft ontvangen. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om direct online te betalen via iDEAL.

Vraag en Antwoord over Logistiek

Wij bieden internationale verzending aan. Mail, app of bel ons om de verzendkosten af te stemmen.

Vul ons contactformulier in om een zending te retourneren. De termijn van retourneren bedraagt 14 dagen.

Nadat uw bestelling is geplaatst nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om een levermoment af te stemmen. Afhankelijk van uw wens bedraagt de levertijd 1-15 werkdagen.

Bij het afrekenen heeft u de keuze voor gratis verzending bij levertijden tot 15 werkdagen. Wanneer u de producten graag binnen 10 werkdagen ontvangt betaald u 70 euro incl BTW. Heeft u minder dat tijd, dan kunnen de producten binnen 5 werkdagen geleverd worden met een verzendtarief van 120 euro incl. BTW.

Vraag en Antwoord over Retourbeleid

De verzendkosten zijn voor de koper. Pro-Finish betaald het bedrag van de producten binnen 5 werkdagen na ontvangst op onze locatie in Meppel terug. Producten op maat kunnen wij niet retour nemen.

Maatwerk producten, zoals profielplaten op maat, kunnen niet geretourneerd worden. Let dus goed op welke afmetingen benodigd zijn voor u de bestelling plaatst.

Standaard producten kunnen omgeruild worden. Echter, in geval het om maatwerk producten gaat, zoals profielplaten op maat, dan kunnen wij deze producten helaas niet retour nemen.

Voor alle producten waar geen maatwerk is toegepast geldt een retourtermijn van 14 dagen. Binnen deze 14 dagen dient u ons te melden dat de producten geretourneerd worden. De verzendkosten bij retourneren zijn voor rekening van de koper.

Producten

Vraag en Antwoord over Dakpanplaten

Wij adviseren het gebruik van ongeveer 9 schroeven per vierkante meter dakpanplaten. Dit zorgt voor een stevige bevestiging en stabiliteit van het dak. Het is belangrijk om voldoende schroeven te gebruiken om ervoor te zorgen dat de dakpanplaten goed vastzitten en bestand zijn tegen wind en andere weersinvloeden. Pro Finish levert zelfborende schroeven in bijpassende kleuren.

Dakpan profielplaten kunnen geïnstalleerd worden door de doe-het-zelver. Bekijk onze stap-voor-stap instructies en ga aan de slag! Kom je er niet uit? Onze adviseurs zijn op werkdagen en op zaterdagochtend bereikbaar.

Dakpan profielplaten zijn ontworpen om de uitstraling van traditionele dakpannen na te bootsen, terwijl ze de voordelen bieden van moderne bouwmaterialen zoals staal of aluminium. De keuze voor standaard afmetingen is gebaseerd op de standaard formaat dakpannen.

We gebruiken standaard afmetingen om de traditionele look van dakpannen zo goed mogelijk na te bootsen. We snijden de platen op hele dakpannen, zodat het dak er echt authentiek uitziet.

Vraag en Antwoord over Potdeksel

De installatie van potdeksel profielplaten vereist het gebruik van zelfborende schroeven in een bijpassende RAL-kleur. De platen worden overlappend geplaatst om een waterdichte afdichting te creëren. Hiervoor is wel een stabiele en vlakke ondergrond benodigd.

Pro Finish adviseert voor de montage van potdeksel 8 schroeven per m2. De bijpassende schroeven zijn voorzien van een boorpunt om de montage te vereenvoudigen.

Deze profielplaten worden voornamelijk gebruikt als gevelbekleding voor gebouwen, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor andere toepassingen zoals schuttingen en carports.

De potdeksel profielplaten worden vervaardigd uit staalplaat met een dikte van 0.55 mm. De houtnerf structuur is in de coating verwerkt.

Vraag en Antwoord over Damwand

Advies: 5 schroeven per vierkanten meter voor een dak toepassing, en 8 schroeven per vierkanten meter voor een gevel toepassing.

Damwand is geschikt voor zowel het dak als de gevel. Echter zijn hier wel verschillende producten voor. Zo hebben wij damwand voor de gevel en damwand voor het dak.

De lichtdoorlatende platen voor damwand zijn specifiek ontworpen voor dit type profielplaat. Neem contact op met onze professionals voor advies en een offerte.

Pro Finish adviseert om de damwand profielplaten in de lage golf te schroeven. Hiermee wordt voorkomen dat de hoge golf indeukt bij werking van de plaat. De bijpassende schroeven zijn voorzien van een neopreen ring om de waterdichtheid te garanderen

Anti-condens vilt is geschikt voor het voorkomen van druppelvorming door condens aan de binnenzijde van de dakplaat. Als de binnenlucht warmer is dan de buitenlucht kan er condens ontstaan. Dit gebeurt vooral bij gesloten gebouwen met een warmtebron (verwarming of bijvoorbeeld vee), en is op te lossen door het isoleren van het dak. Een voordeligere oplossing als er geen isolatie gewenst is, is het toepassen van anti-condensvilt.

Bij een open gebouw of afdak is het toepassen van Anti-condensvilt in de meeste gevallen niet nodig door de goede ventilatie.

Vraag en Antwoord over Sandwichpanelen

Standaard worden de 40mm sandwichpanelen | vlak geleverd in gebroken wit (RAL 9002) en Antraciet (RAL7016). de sandwichpanelen | golf en trapezium zijn leverbaar in de kleur Antraciet (RAL7016) aan de buitenzijde. Op aanvraag zijn ook andere kleuren beschikbaar voor de sandwichpanelen.


De sandwichpanelen worden op maat geproduceerd, waardoor ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes. Dit kan variëren vanaf 50 cm tot wel 8 meter, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project.

De 40mm variant van sandwichpanelen heeft een Rd-waarde vanaf 1,88. Dit geeft aan dat het paneel een goede thermische weerstand biedt, waardoor het effectief isoleert tegen warmteverlies. Kijk naar de productomschrijving voor de Rd-waarde per product.

Ja, sandwichpanelen zijn zeker geschikt als dakbeschot. Ze zijn ideaal voor het gebruik met damwand- of felsplaten om een vlakke ondergrond te creëren en tegelijkertijd direct te isoleren. Dit maakt ze een efficiënte keuze voor dakconstructies, omdat ze zowel structurele ondersteuning bieden als isolatie tegen warmteverlies.

Vraag en Antwoord over Schroeven

Voor profielplaten op het dak adviseren wij 5 schroeven per m². Voor de gevel adviseren wij 8 schroeven per m².

Draai de zelfborende schroeven stevig aan, maar niet te strak om beschadiging te voorkomen, en niet te los om een goede bevestiging te garanderen. Zorg ervoor dat de neopreen ring goed aansluit op de profielplaten voor een waterdichte afdichting.

Pro finish levert zelfborende schroeven waarvan de kop dezelfde kleur heeft als de profielplaten en het zetwerk die wij leveren.

Voor damwand is een lengte van 35 mm voldoende. Voor sandwichpanelen (vlak) adviseren wij een lengte van 75 mm, en voor sandwichpanelen (golf en trapezium) adviseren wij 125 mm.

De schroeven zelf zijn niet waterdicht, maar de neopreen ring zorgt voor een waterdichte afdichting wanneer deze goed aansluit op de profielplaten.

Vraag en Antwoord over Fels

Felsplaten worden geïnstalleerd door ze overlappend aan elkaar te klikken. Dit zorgt voor een strakke en waterdichte afwerking. Met behulp van onze montage instructies kan elke doe-het-zelver aan de slag. Zie ook onze bijpassende fels schroeven en zetwerk profielen voor een gedegen montage.

Pro Finish adviseert 5 schroeven per strekkende meter felsplaat. De felsplaten worden bevestigd met behulp van de Pro Finish zelfborende schroeven met een platte kop.

Felsplaten worden bevestigd met behulp van zelfborende schroeven met platte kop. Door de afgeplatte kop kunnen de platen goed in elkaar geklikt worden.

Felsplaten zijn niet geschikt om een afstand te overbruggen. Zorg voor een vlakke ondergrond met behulp van sandwichpanelen vlak of houten dakbeschot.

Vraag en Antwoord over Zetwerk

Naast de standaard afmetingen kan zetwerk ook op maat besteld worden. Het gaat als volgt te werk:

  1. Bepaal de exacte specificaties, inclusief afmetingen, en graden hoeken.
  2. Maak een eenvoudige schets van het gewenste zetwerk inclusief de afmetingen en graden hoeken.
  3. Verstuur de schets naar bestellen@pro-finish.nl zodat een offerte opgesteld kan worden.
  4. Bij goedkeuring kunt u de offerte bevestigen.
  5. Pro Finish neemt contact met u op over de leverdatum.

Zetwerk afwerkprofielen worden gemaakt van staalplaten met een dikte van 0.75mm. Het metaal is al voorzien van de gewenste kleur en coating. Met bijpassende schroeven kan het project in één kleur afgewerkt worden

Zetwerk zijn eigenlijk gewoon maatwerk afwerkprofielen voor damwand, sandwichpanelen en potdeksel. De metalen platen worden gebogen tot ze perfect passen voor wat je nodig hebt. Met zetwerk kun je echt de puntjes op de i zetten voor een stevige structuur en een mooie look. Voorbeeld zetwerk zijn nokken, lekdorpels, windveren en hoekprofielen.

Zetwerk afwerkprofielen hebben tot wel 40 jaar garantie. Vraag naar de voorwaarden.